2008. április 4., péntek

Virtuális iskola

Ez itt a reklám helye... Persze, én csak egy nagyon klassz honlapot szeretnék reklámozni, ami egy virtuális iskolának ad helyet. Az egész ötlet alapját a Harry Potter könyvek adták, szóval, egyesek gyerekesnek találhatják az egészet, pedig a háttérben nagyon is komoly dolgok állnak.
Az iskolában tanító tanárok nagy része vagy egyetemista/főiskolás fiatal, vagy a való életben is tanár, ezért állíthatom, hogy a szervezés és oktatás "profi" kezekben van. Ez már csak abból is látszik, hogy a diákok száma, akik részt kívánnak venni a játékban (és a tényleges oktatásban), egyre csak nő, és mostanra már majdnem 500 diákkal rendelkezik az iskola, akiknek legalább a 70%-a részt vesz ténylegesen az iskolai életben.
Hogy miért is hasznos ez a játéknak tűnő tevékenység? Először is, a Harry Potterből átvett tantárgyak mögött (bájitaltan, mugliismeret, SVK, gyógynövénytan stb.), valóságos tantárgyak, tények és adatok bújnak meg. Például mugliismeret órán taníthatunk a valódi világ művészetéről, bájitaltanon a kémiáról, gyógynövénytanon a biológiáról stb. Ezáltal a fiatalok úgy tanulnak, hogy azt hiszik, csak játékkal ütik el éppen az időt.
Másrészről, a diákok megtanulnak írni és kommunikálni. Házi feladat, szorgalmi, vizsgafeladat, szerepjáték címszó alatt fogalmazásokat, verseket, novellákat és egyéb műfajú írásműveket alkothatnak. Ha bármi problémájuk van, hivatalos levelet kell írniuk a tanároknak. Ha ötleteik támadnak, kérvényt kell fogalmazniuk az iskolavezetésnek. Ez egyébként, a fantáziájukat is fejleszti.
Tanárként azért hasznos ez az iskola, mert megismerkedhetünk a fiatalokkal, megtudhatjuk, mik érdeklik őket, mi az, amivel inspirálhatóak a tanulásra, mivel lehet felkelteni az érdeklődésüket. Emellett megtapasztalhatjuk, hogyan kell bánni a diákokkal, hogyan kell dolgozatokat, vizsgákat javítani és hogyan értékeljük ezeket. A szervezési képességeink is fejlődnek, mivel az iskola szervezése mellett, egy iskolaújságot is készítünk, táborokat szervezünk és egyéb eseményekre visszük a diákokat.
Szóval, a lényeg, hogy a játék látszata mögött nagyon komoly munka és tanulás folyik, aminek mind a diákok, mind a tanárok hasznát veszik, és egyben élvezik is ezt az egészet.


És akkor a link, ahol ezt az érdekes iskola megtalálható: http://bagolyko.varazslat.com/index.php

Nincsenek megjegyzések: